Volvo EX30 със стартова цена от 79 990 лв. в България

  • 3 снимки 3 снимки

26 Oct 2023

В съобщение до медиите, в което анонсира планирано производство за модела си EX30 в Европа, Volvo съобщи и стартовата цена на електрическия кросоувър в България. Шведите ще искат поне 79 990 лева за машината, като около 15 процента от отредената за родината ни производствена квота е вече запълнена дори преди официалното пристигане на ЕХ30 у нас.

А иначе, в отговор на силното търсене на новото EX30, Volvo взе решение за производство на модела в своя завод в Гент, Белгия от 2025 г., разширявайки производствения капацитет за своя компактен електрически SUV. Производството на модела започна тази есен в Zhangjiakou, Китай, а първите автомобили се планира да достигнат до своите собственици до края на годината.

Решението за производство на EX30 и в Гент увеличава производствения капацитет за очакваното му търсене в Европа, както и за глобалния износ, и отразява амбицията на Volvo да произвежда своите автомобили там, където ги продава най-добре. Решението също така добавя производствена гъвкавост за това, което компанията очаква за модела, да бъде един от най-продаваните през следващите години. Този подход е доказана концепция на Volvo Cars, която произвежда своите най-продавани SUV модели -  XC60 и XC40, както в Европа, така и в Китай.

„Нашата амбиция е да продаваме EX30 по целия свят на атрактивна цена, улеснявайки прехода към шофиране на електрически автомобил Volvo за повече хора, като същевременно допринасяме за маржовете на компанията“, каза Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Добавянето на производство в Гент е логичен ход, тъй като се стремим да уловим силното търсене на нашия вълнуващ компактен електрически SUV модел по целия свят.“

Лукс от Китай!