Това е интериорът на новото Porsche Panamera

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

07 Nov 2023

Днес Porsche разкри салона на новата Panamera и няма изненади. Салонът, и по-специално таблото, напомня много на това при новия Cayenne. Три дисплея, като този зад волана е извит – новост показана за първи път при чисто електрическия Taycan.

Селекторът за управление на скоростите вече е качен до волана, което е отворило място в централната конзола. Там са поставките за чаши, вече не една зад друга, а успоредни една на друга. Климатикът се командва предимно с физически бутони, има и тъч, а вентилационните отвори са с електронен контрол. Тук долу може да видите съпоставка с кокпита на актуалната Panamera.

Последното също бе въведено с Taycan и не нито най-удобното, нито най-бързото решение, но явно изчистената визия тук е надделяла над функционалността. „На върха“ седи почти класическия вече часовник на SportChrono пакета, а пасажерът вече ще може да се забавлява със собствен голям екран, който по всяка вероятност ще е опция за повечето модификации. 

Относно задвижването, засега знаем че всички версии E-Hybrid ще получат по-мощен електромотор със 190 к.с. (досега със 136 к.с.), като той ще е напълно интегриран в нова автоматична скоростна кутия с два съединителя. Батерията ще бъде с капацитет от 25,9 кВтч (17,9 кВтч досега), а бензиновите двигатели до един ще изпълняват изискванията Евро 7, влизащи в сила през 2025 г.

Окачването също е ново, пневматично, с двуклапанни амортисьори, междуосието е увеличено, както и размерът на задните врати. Топ моделът Turbo E-Hybrid ще има над 650 к.с. и ще развива 315 км/ч. Друго? Ще разберем повече с наближаване на премиерата, която е насрочена за 24 ноември 2023. Какво мислите за салона?

Лукс от Китай!