Volkswagen достави най-скъпия Golf в историята до новите му собственици


08 Nov 2023

За да отбележи две десетилетия от създаването на Golf R, Volkswagen пусна през 2022 г. скъпо специално издание на хотхеча със задвижване на четирите колела. Той беше наличен у дома в Германия срещу сумата от 59 995 евро. Почти същата кола беше представена отново по-рано тази година като Golf R 333 с огромен скок в цената, тъй като VW искаше точно 76 410 евро за най-мощния си Golf досега. Въпреки астрономическата цена, всичките 333 бройки бяха продадени само за осем минути.

Докато специалното издание се предлагаше в много страни освен Германия, този R 333 беше запазен изключително за германския пазар. Той не само е най-скъпият Golf в историята, но е и по-скъп от технически превъзхождащото го Audi RS3 с неговия по-мощен редови петцилиндров двигател. Първите екземпляри от Golf R 333 обаче вече са при новите си собственици, а срещу сериозната сума те получиха и специално събитие за предаването на ключовете.

Въпросното събитие се проведе във Волфсбург, в т.нар. Autostadt, който служи като временен дом за над 20 бройки от модела. Всички тези автомобили имат 19-инчови черни джанти Estoril, четворна изпускателна система Akrapovič и скоростна кутия DSG. Под предния капак 2-литровият бензинов двигател с турбокомпресор предлага 333 к.с. и 420 Нм въртящ момент. 

Ако не сте запознати с Autostadt, това е сграда в непосредствена близост до фабриката на Volkswagen във Волфсбург, която служи като атракция за посетители, в същия дух като по-известния BMW Welt. VW в сътрудничество с Autostadt ще организира GTI срещата от 26-28 юли следващата година като продължение на несъществуващата вече Wörthersee GTI, която се провеждаше от 1982 г.

Първото Revuelto в България!