Jeep Avenger вече и с хибридно задвижване

  • 7 снимки 7 снимки

13 Nov 2023

Карахме новия Jeep Avenger през пролетта на тази година, но тогава моделът се предлагаше само с електрическо задвижване. Американската фирма сега разширява гамата на кросоувъра с новата версия Avenger e-Hybrid. 

Под капака тук откриваме 1,2-литров 3- цилиндров двигател с вътрешно горене, способен да достави до 100 конски сили, който е подпомаган от 48-волтовата литиевойонна батерия и иновативна 6-степенна електрическа скоростна кутия с двоен съединител. Тази скоростна кутия съдържа електрически мотор с 21 кВ, инвертор и централен трансмисионен блок, работещи заедно за оптимизиране на компактността и ефективността.

Допълнителната електрическа мощност подобрява въртящия момент при ниски обороти и осигурява тих и отзивчив старт за водача, с безпроблемни и бързи преходи. Чистата електрическа мощност също е полезна за функцията за движение изцяло на ток при задръстване без натискане на педала на газта. 

При типични условия на шофиране, двигателят е проектиран за оптимална горивна ефективност, постигайки до 15% намаление на емисиите на CO2 в сравнение с двигател с вътрешно горене с автоматична скоростна кутия. Това се постига допълнително чрез цикъла на Милър, което води до изчислени емисии на CO2, вариращи от 111 до 114 грама на километър, позиционирайки го благоприятно в неговата категория.

Новият хибриден Avenger ще се продава на всички европейски пазари от края на ноември тази година.

Лукс от Китай!