Дебют за пълната гама на Jeep Avenger в България

  • 8 снимки от премиерата на Avenger в България 8 снимки от премиерата на Avenger в България

25 Apr 2024

Точно 12 месеца изминаха от деня, в който карахме електрическия Jeep Avenger за първи път. Това се случи на 24 април 2023 година по време на международния тест на модела в Малага, а сега кросоувърът - и то вече в пълната си гама от задвижвания - е вече официално и в България.

Гамата на Avenger включва три нива на оборудване – Longtitude, Altitude и Summit, като още от базовото ниво клиентът получава много от екстрите, които правят ежедневието му безопасно и комфортно – набор от системи за подпомагане на шофирането (Hill descent control, асистент за придържане в пътната лента, асистент за бдителност на водача, разпознаване на пътните знаци), круиз контрол, 10,25-инчов сензорен екран, климатик, електрически огледала за обратно виждане с отопление, преден подлакътник, задни паркинг сензори, LED светлини и 16-цолови алуминиеви джанти. И всичко това на цена от 47 500 лв. при избор на 1,2-литров бензинов мотор.

При топ изпълнението на компактния SUV Jeep добавя безключов достъп и стартиране на автомобила, 360-градусови сензори за паркиране, автоматично превключване на дълги и къси светлини, а алуминиевите джанти стават 18-цолови с черен мат, като стартовата цена за това ниво е 56 470 лв.

Настоящата дилърска мрежа на Jeep в България включва шест точки – две представителства в София и по едно в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Предстои към дилърствата на Jeep в страната да се присъедини и търговско - сервизен комплекс в град Русе, който ще бъде седма локация за марката.

Avenger се появи на пазара в началото на 2023 г. в изцяло електрическа версия, като още при самия старт на своя живот убедително заяви позицията си с поредица от международни награди, сред които и престижния приз Автомобил на годината в Европа. Една година по-късно към гамата двигатели се присъедини и версия с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател със 100 к.с. С началото на пролетта родният вносител на Jeep стартира и поръчките за още една модификация със същия 1,2-литров мотор, но в комбинация с 48-волтова хибридна система.

Максималната свобода на избор за потребителите ще бъде постигната в края на годината, когато се очаква и революционната 4х4 хибридна версия на модела. Avenger 4хе обединява компактността и гъвкавостта на модела с производителността на системата за задвижване на четирите колела. Автомобилът ще съчетава двигател със 136 к.с. с два електрически мотора с мощност от 21 кВ всеки, способни да задвижват и двете оси и да осигурят оптимален въртящ момент на задните колела. 

Лукс от Китай!