Volkswagen спира производството на ID.3 в Германия до края на годината?

  • 4 снимки 4 снимки

05 Dec 2023

Според Automobilwoche, Volkswagen Group спира напълно производството на хечбека Volkswagen ID.3 и Cupra Born тази седмица и тази пауза се очаква да продължи до края на тази година.

Ще припомним, че базираното на MEB дуо от компактни хечбеци, произвеждани на една и съща производствена линия в Цвикау, вече отбеляза двуседмична пауза през октомври, докато през ноември (след възобновяване на производството) компанията отмени третата смяна.

Изглежда, че проблемите с търсенето на двата модела са толкова големи и предизвикателни, че предишните мерки не са разрешили диспропорцията между търсене и предлагане. Сега говорим за пълно спиране на производството и на двата модела за цял месец.

Производствената линия, отговорна за кросоувърите Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Audi Q4 е-tron и Audi Q4 Sportback e-tron в Цвикау е също спряна за около три седмици поради недостатъчно количество задни задвижващи модули. Проблемът с изцяло новите задвижващи агрегати APP550 на Volkswagen Group засяга и други заводи в Европа.

Лукс от Китай!