Идва ново поколение VW Transporter

  • 3 снимки 3 снимки

13 Dec 2023

Volkswagen Лекотоварни автомобили надгражда моделната си гама от ванове, която ще определя бъдещето на марката. Отсега нататък усилията на специалистите ще бъдат последователно насочени върху създаването на модели под мотото „най-подходящият ван за всеки“.

От един ван в миналото се родиха три - Transporter, Multivan и ID. Buzz. Началото бе поставено през 2021 година от новия Multivan, който се базира на платформата MQB. През 2022 година той беше последван и от първия електрически бус на марката ID. Buzz, а сега започва и обратното броене за премиерата на третия нов ван в гамата – лекотоварният Transporter и шатъл версията Caravelle, които ще се базират на актуалния Ford Transit Custom.

Новите Transporter и Caravelle ще се предлагат в богато многообразие от различни модификации. Възможностите за избор ще включват затворен фургон с две различни дължини и височини на каросерията, вариант Kombi, версия с бордова товарна каросерия с двойна кабина и пътнически микробус Caravelle. Цялата гама от разновидности на каросерията може да се съчетае с най-съвременните турбодизелови двигатели (TDI), с plug-in хибридна система (eHybrid), както и с изцяло електрическите варианти на задвижване (e-Transporter и e-Caravelle).

Лукс от Китай!