Citroen Holidays е компактен кемпер за четирима

  • 18 снимки 18 снимки

24 Jan 2024

Обявените през лятото на 2023 година стъпки на Citroën за укрепване на позициите на марката във „Van Life“ сегмента сега придобиват реални форми с представянето на Citroën Holidays на щанда на Citroën на CMT - един от най-големите в Европа търговски панаири в сферата на свободното време и пътуванията, който се провежда в панаирния център на Щутгарт. Моделът предлага изключителен комфорт, простор и пълна свобода в приключенията със своя четириместен интериор с модерно оборудване и гъвкави модулни решения. В него водачът и неговите спътници могат да преспиват, да приготвят своята храна, да споделят празнични моменти и всеки ден да се събуждат сред изключителни природни пейзажи.

Умело проектиран и обмислен до най-малките детайли, новият модел гарантира голяма автономност и свобода при всяко пътуване. Citroën Holidays е истинско уютно гнездо, което ви придружава навсякъде според вашите желания и ви дава свободата да изживеете уникални моменти на неочаквани места. Гъвкавата концепция и възможностите за модулни трансформации от друга страна позволяват престоя сред необикновените природни красоти в условия на минимални ограничения и изключителен комфорт.

Лакираният в основния цвят на каросерията покрив с разгъваема конструкция е част от стандартното оборудване на модела, която позволява потребителите да ползват интериора комфортно изправени и увеличава броя на спалните места до общо четири. Две от тях са на общата седалка на втория ред, която може да се плъзга и трансформира в спалня с ширина 1,15 и дължина 1,90 метра. Седалката може и да се демонтира в случаите, в които клиентите предпочитат да разполагат с повече пространство в интериора. Другите две места са в таванската част, където точно под звездите има легло с ширина 1,20 и дължина 1,95 метра.

Кухненският бокс е оборудван с мивка, два газови котлона, хладилник с обем 16 литра и прибираща се маса. Благодарение на функцията за завъртане на предните седалки към пътническото и жилищно пространство в задната част, вътре могат да седнат удобно и да се хранят на закрито четирима души. В същото време двете странични плъзгащи се врати (по желание с електрически механизъм) позволяват готвене навън и хранене на открито в слънчевите дни, като в тази конфигурация прибиращата се маса може да се постави зад кухнята. А когато слънчевите лъчи са твърде силни и горещи, Citroën Holidays е готов да предложи релси за закрепване на подвижна слънцезащитна тента (на разположение като аксесоар) и от двете страни на каросерията. Изключително удобство е и възможността за преместване на кухненския модул за готвене сред природата.

Вътрешното пространство е функционално и практично. Масата в помещението може да се използва за хранене, за работа, за игра на карти или пък може да бъде напълно прибрана, за освободи повече пространство за хора и багаж, когато това е необходимо. С цел да улесни поддържането на реда и удобството, интериорът на Citroën Holidays предлага и множество места за съхранение на вещи. Освен това моделът разполага с 10-литров резервоар за чиста и 10-литров съд за отпадна вода. В задната част на новия Citroën Holidays може да се ползва и душ с 25-литров воден резервоар, а автомобилът може да се оборудва и с подвижни тоалетни.

Лукс от Китай!