Mоторхоум, струващ повече от Ferrari SF90, предлага 5-звездна ваканция на колела

  • Галерия от 12 снимки с New Aire 2024 Галерия от 12 снимки с New Aire 2024

27 Jul 2023

С бюджет от 1 милион лева имате на разположение огромен избор от автомобили, които може да купите в една или повече бройки. Но ще ви трябват малко повече, за да си позволите да притежавате ето този чисто нов моторхоум. За който ще ви е нужна и професионална шофьорска книжка, а също и достатъчно свободно време.

Този луксозен RV (Recreational vehicle) е модел New Aire 2024 и е дело на американската компания Newmar Corp. Стартовата му цена е 613 785 долара, което по днешния курс прави точно 1 082 766 лв., без в нея да влизат доставка, мито и ДДС. Това е по-скъпо от базовата цена на топ модела на Маранело Ferrari SF90.

Подобен тип превозни средства са рядкост в България, като най-често се използват от киноцентъра в Бояна за престой на главните актьори по време на дългите снимачни дни. „Ню Бояна“ разполага с флотилия от десетина броя.

В галерията горе или във видеото по-долу може да добиете ясна представа какво предлага New Aire 2024 на своите пасажери.

Моторхоумът е изграден върху шаси, специално разработено от известната щатска марка камиони Freightliner, собственост на Daimler Truck AG. Двигателят е с мощност 450 к.с. и впечатляващ максимален въртящ момент от 1695 Нм.

Таблото на шофьорската кабина е подобно на интериор на съвременен влекач, като информацията се изобразвява на три големи дисплея. Не липсват обаче и множество бутони за управление на различните системи.

В спряло положение интериорът се разширява с автоматична плъзгаща се система, с което вътрешното пространство нараства значително. В зависимост от версията има няколко секции, които излизат настрани от каросерията. В товарния отсек отдолу също има електрически плъзгащи се тави, в които може да подредите необходимия ви багаж и да получите лесен и удобен достъп до него.

Електрическа тента предлага сянка за горещите летни дни, а изскачащ телевизор под нея ви дава възможност да гледате филми или телевизия на открито.

А какво да кажем за отвътре? New Aire 2024 има всичко необходимо за една прекрасна ваканция. Спалнята е за двама души и се намира в задната част. В близост до нея е разположена банята, до която се намира помещение с пералня и сушилня. Салонът е просторен с масивни кресла, кухненски бокс от масивно дърво и малка трапезария.

New Aire 2024 може да се движи единствено по асфалтови пътища и по много добре утъпкани и гладки черни пътища. Ако искате нещо по-проходимо ще ви трябва оф-роуд кемпер като този Sprinter или пък ето този Unimog.

Още снимки с New Aire 2024 може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!