BMW Z4 M40i - роудстърът вече и с 6-степенна ръчна трансмисия

  • 4 снимки 4 снимки

31 Jan 2024

BMW Z4 ще се предлага и с ръчна скоростна кутия през 2024 година. Z4 M40i ще бъде доста по-скъп от аналогична Toyota Supra, макар и към момента да не разполагаме с цените на двете коли за новата моделна година. Налице за Z4 вече е и нова специална версия Edition Pure Impulse.

Edition Pure Impulse включва и напълно нови настройки на окачването с М алуминиеви джанти с различни размери – 19 инча на предната и 20 инча на задната ос - както и ексклузивни дизайнерски елементи в екстериора и интериора. Предлага се в Германия и други европейски пазари, както и в САЩ. Засега не е известно дали ще се предлага в България. Свежи акценти се поставят и при другите варианти на BMW Z4 с нови опции в гамата от лакови покрития за каросерията.

При новия модел на BMW Z4 M40i взаимодействието на редовия шестцилиндров двигател с шестстепенна механична скоростна кутия е една изключително ексклузивна опция, не само в сегмента, но и в продуктовата гама на BMW. В актуалната гама от модели с такава комбинация на задвижването се предлагат само High-Performance спортни автомобили на BMW M. С BMW Z4 M40i с оборудване Edition Pure Impulse към тях сега се добавя и един BMW M Performance модел.

Максималната мощност на 3-литровия агрегат е 340 к.с., а въртящият момент е 500 Нм между 1600 и 4500 об/мин. Ускорението от място до 100 км/ч става за 4,6 секунди. При версията с 8-степенен автоматик това упражнение става с 0,1 секунди по-бързо.

Лукс от Китай!