Това е историята на първото Bugatti Veyron в България

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

31 Jan 2024

Нашите приятели от @Bulgarian_Registry споделят историята на първото Bugatti Veyron в България. Колата е собственост на бизнесмена Румен Гайтански, известен с прякора “Вълка”. Произведена е през 2006 г., втората година от производството на модела. Става въпрос за шаси номер 26 от 450 произведени, т.е. един от най-ранните екземпляри. Лакирана е в тъмносин металик върху сребриста основа (повечето Veyron-и, както и Chiron сега са с двуцветна каросерия). Интериорът е със същия тъмносин цвят. 

Купена е от дилърство в Германия и пристига у нас през декември 2006 г с експортни номера. Получава персонализиран регистрационен номер СА888888 и често е забелязвана в центъра на София.

Навъртяла е едва 3000 км. Според Bulgarian Registry комплект гуми на Veyron струва около 75 хил. лв., а сервизирането излиза около 45 хиляди лева. Както знаете, колата е изключително скъпа за поддръжка и някои от детайлите са в космическия диапазон. Смяна на маслото, например, излиза 36 хил. лева.

Колата и до днес може да се види в София и покрайнините на града. Тя се кара поне няколко пъти в годината, макар и на краткия разстояния.

Снимки: Bulgarian_Registry

Лукс от Китай!