VW ID.7 официално стъпи в България. Цените започват от 115 096 лева

  • 5 снимки 5 снимки

09 Feb 2024

Volkswagen ID.7 вече официално е на българския пазар. Големият електрически седан, най-общо казано, изпълнява ролята на електрически еквивалент на Passat и ще се продава в България на цени, започващи от 115 096 лева с ДДС.

Както стана ясно още по време на световната премиера на модела, седанът е доста голям. Дълъг е 4,96 м с междуосие от 2,97 м. Коефициентът на въздушно съпротивление е 0,23, колкото е при Model 3 на Tesla.

При лансирането си в България, ID.7 ще се предлага с по-малката 77-кВтч (използваем капацитет) батерия, която трябва да осигури пробег по цикъла WLTP от 615 км. На по-късен етап ще бъде пусната и версия с по-голямата 86-кВтч батерия, която трябва да достига 700 км с едно зареждане по WLTP.

И двете версии идват с електромотор на задната ос с мощност от 286 к.с. Предвижда се и GTX версия с двойно предаване и 340 к.с., както и комби модел. По отношение на зареждането, по-малката батерия предлата мощност до 170 кВт, а по-голямата - впечатляващите 200 кВт. 

Обновеният T-Cross също дебютира в България

Изненадващо по време на представянето на ID.7, Volkswagen показа и обновената версия на T-Cross. Моделът е един от най-добре продаваните продукти на марката през последните години с общи реализации от над 1,2 млн бройки. Промените при малкия кросоувър не са особено големи, като се концентрират върху по-добри материали, допълнителни възможности за индивидуализация и леко освежаване отвън. Цените на T-Cross фейслифт започват от 41 762 лева с ДДС в България.

Лукс от Китай!