Вандали изпотрошиха и после запалиха автономно такси Jaguar в Сан Франциско

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

12 Feb 2024

В събота вечер (10 февруари 2024 г.) в Сан Франциско тълпа от празнуващи китайската Нова година лица е унищожила автономно такси Jaguar I-Pace, част от услугата за автономно придвижване Waymo

Не е ясно какво е породило желанието на тълпата първоначално да изподраска колата, а след това да я изпотроши и подпали, но оставяме този коментар на вас. 

 

 

 

Електрическият кросоувър е подпален, като през счупените прозорци вътре са хвърлени запалителни материали, казват от местната пожарна.

 

Резултатът е напълно унищожен I-Pace в Китайския квартал, като процесът по обезобразяването му е добре документиран от хиляди телефони. За щастие в колата в момента не е имало пътници.

Услугата Waymo функционира в Сан Франциско от лятото на 2021 г. В момента автономните таксита на компанията са около 250, като за тези над три години са изминали над 30 млн. км. Инцидентите с тях са рядкост, макар на няколко пъти да се случиха доста куриозни случки. Конкурентната компания Cruise също има автономни таксита в Сан Франциско, като те също от време на време участват в забавни задръствания. Досега обаче никой не беше унищожавал автономно такси само за забавление.

 

Лукс от Китай!