Новата Dacia Duster в България - 100 бройки на цени от 52 780 лева


14 Feb 2024

Третото поколение Duster е следващата глава в историята на модел, който е доста популярен като чисто нов и употребяван у нас. Лимитирано количество от 100 броя от модела вече е на разположение за предварителни поръчки в търговските представителства на марката в страната. Заявилите интерес могат да избират между две версии в ниво Journey с включено допълнително оборудване:

- Dacia Duster Tce 130 4x4 + Parking pack + Цвят “Sandstone” – на цена 52 780 лв.
- Dacia Duster HYBRID 140 + Parking pack + Цвят “Sandstone” – на цена 55 780 лв.

Duster Journey е предназначен за клиенти, които предпочитат дизайн със сдържана елегантност редом с комфорт и технологии. Допълнителното оборудване, което надгражда нивото, включва Parking pack - предупреждение за наличието на обект в сляпата зона, предни, задни и странични паркинг сензори, Multiview камера и цвят “Sandstone”.

Новата Dacia Duster е първият автомобил, който е оборудван с бензинов двигател TCe 130, предоставящ първа стъпка в електрификацията с технология 48V mild-hybrid. Предлаган за първи път от Dacia, този двигател осигурява първоначална степен на електрификация с 6-степенна механична скоростна кутия. Версията 4X4 съчетава 3-цилиндров 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор.

Внедрен от Dacia в началото на 2023 г. в Jogger, двигателят HYBRID 140 се предлага с новия Duster с автоматична скоростна кутия, съчетана със скоростна кутия с палцови муфи, без съединител. Новият Duster HYBRID 140 може да бъде шофиран в изцяло електрически режим до 80% от времето в града, намалявайки разхода на гориво с до 40% в градски цикъл, в сравнение с еквивалентен двигател с вътрешно горене в градски цикъл, при сравним стил на шофиране. 

Лукс от Китай!