Новата Dacia Duster започва от 36 790 лева в България


15 Mar 2024

След първоначалната серия от 100 коли със специално оборудване, предвидени за България, новата Dacia Duster официално е на разположение за регулярна поръчка в страната ни. От днес, 15 март, румънският SUV вече е наличен за поръчка във всичките си версии. Цените започват от 36 790 лева.

Гамата на новия Duster включва три нива на оборудване: Essential, Expression и нова топ версия с две нива с отличително стандартно оборудване, налични на еквивалентна цена от 43 390 лв. С ексклузивен дизайн и елементи в меднокафяво, Duster Extreme e идеален избор за любителите на откритите пространства, търсещи солиден и практичен автомобил (миеща се тапицерия Micro-Cloud, модулни покривни релси и още много). Duster Journey е за клиенти, които предпочитат дизайн със сдържана елегантност редом с комфорт и технологии (автоматична паркинг спирачка, Media Nav Live и др.).

Dacia Duster - ценова листа за България:

Новата Dacia Duster е първият автомобил на марката, оборудван с бензинов двигател TCe 130, предоставящ първа стъпка в електрификацията с технология 48V mild-hybrid. Наличен с версии 4X2 и 4X4, той съчетава 3-цилиндров 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор и технология 48V mild-hybrid. По този начин TCe 130 намалява средния разход на гориво и CO2 емисиите с около 10 процента.

Двигателят HYBRID 140 с автоматична скоростна кутия може да бъде шофиран в изцяло електрически режим до 80 процента от времето в града. Това намалява разхода на гориво с до 40 процента в градски цикъл, в сравнение с еквивалентен двигател с вътрешно горене в градски цикъл, при сравним стил на шофиране. 

Dacia е единственият производител, който включва двугоривно предложение с бензин и LPG за всички свои модели с двигател с вътрешно горене с етикета ECO-G. Новият Duster се предлага по стандарт с тази тествана и изпитана технология. Когато работи с LPG, новият Duster ECO-G 100 отделя средно с 10 процента по-малко CO2 в сравнение с еквивалентен бензинов двигател.

Лукс от Китай!