Децата ви досаждат по време на пътуване? Peugeot измисли решение


16 Feb 2024

След Volkswagen, който обяви подобен ход по-рано тази година, Peugeot също започва интеграция на интелигентен чат бот в новите си автомобили. Генеративния изкуствен интелект ChatGPT, което е съкращение от Chat Generative Pre-trained Transformer, е авангардна технология, разработена от OpenAI. Тази технология се базира на огромно количество данни, за да предостави ясни, точни и кратки отговори на своите потребители.

Интегриранa в сензорния екран на автомобилите Peugeot, системата ще се управлява по много прост и естествен начин чрез бордовия гласов асистент. Просто кажете „OK PEUGEOT“, направете своята заявка и ChatGPT ще влезе в действие.

Французите обясняват, че ChatGPT ще бъде в състояние да отговори на широк набор от въпроси, от прости до сложни, и може да участва в разговор. Например, ако пристигнете в даден град, можете да го помолите да посочи кои обекти да посетите, да ви разкаже историята на тези места и след това, ако желаете, навигационната система на автомобила дори ще ви насочи към тази забележителност.

По-важното - вашите деца скучаят ли по време на дълго пътуване? Помолете ChatGPT да организира викторина по тема, която ги вълнува. След няколко секунди изкуственият интелект ще ви предложи часове забавление, обещават от марката.

Лукс от Китай!