Чие е Ferrari-то, надраскано с надписи „корумпиран“, „крадец“ и „контрабандист“?

  • Галерия от 6 снимки с надрасканото Ferrari California Галерия от 6 снимки с надрасканото Ferrari California

18 Mar 2024

Тъжно е да видиш вандализирано Ferrari, в случая California, паркирано на улица в бразилския град Масейо. Италианската кола е цялата в надписи, като най-големи са тези с думите „корумпиран“, „крадец“ и „контрабандист“. Има и счупени яйца по предното стъкло. Но чие е това Ferrari и защо изглежда така?

Снимки на автомобила, който се произвежда в Маранело между 2008 и 2017 г. бързо се появиха в социалните мрежи в Бразилия. Според някои колата е собственост на местен политик.

След няколко дни на улицата полицията в крайбрежния град решила да махне колата от мястото й, защото според властите изглеждала като изоставена. Униформените обаче намерили собственика, който се оказал и автор на вандалщината по екстериора на своето Ferrari.

И тук идва семплата истина. Въпросният мъж е инфлуенсър (тази велика професия на съвремието!) и рекламира фирма, занимаваща се с поставянето на защитно автомобилно фолио. Хитро, не може да се отрече.

Идеята е, че при подобна реална вандалска проява е много по-лесно да смените фолиото, отколкото да се наложи да пребоядисате купето.

Лукс от Китай!