Авто пазар: В България продават VW Golf на 671 312 км от първи собственик

  • 5 снимки 5 снимки

27 Mar 2024

Излишно е да навлизаме в клишета относно това колко популярен и важен автомобил за България е Volkswagen Golf. Времената се менят, индустрията също, но някои неща си остават непроменени - като издръжливостта на немския хечбек, която е пословична по нашите земи.

Но в основата си тези легенди за здравината обикновено са насочени към първите две поколения от модела. Golf 3 носи спад в надеждността, особено що се касае до електрическата инсталация и други възлови системи по машината. Ами Golf 4? Зависи от двигателя, биха казали мнозина. Дизеловият без турбо SDI определено се нарежда сред най-здравите.

Ето го и живото доказателство - попаднахме на обява за продажбата на VW Golf от четвърто поколение, който все още е във владение на оригиналния си собственик. От слизането от поточните линии до днес колата е изминала над 671 000 километра и все още е в движение. Нещо повече - "всичко по колата работи", казва продавачът.

Повече информация можете да откриете на този линк. Имайте предвид, че колата далеч не изглежда атрактивно, но какво ли можем да очакваме от ветеран, прекарал повече време на пътя от 99,99 процента от колите в България? Силно адмирираме усилията на собственика да я поддържа адекватно, за да може Golf-ът да измине почти два пъти разстоянието от Земята до Луната. И се надяваме пътят му да продължи още поне няколко години.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!