Xiaomi получи почти 90 000 резервации за първия си електромобил

  • 5 снимки 5 снимки

03 Apr 2024

Навлизането на Xiaomi на пазара на електрически превозни средства стана факт с пълна сила. Технологичната компания обяви впечатляващите 88 898 предварителни поръчки за своя първи автомобил, електрическият седан SU7, само 24 часа след пускането му в Китай. Постижението беше придружено от доста хора, които са посетили центровете на марката, за да направят пробно шофиране.

Поръчката става чрез депозит от около 850 долара, който гарантира бройка от модела SU7. Xiaomi си партнира с държавната китайска компания Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC) за производство по лиценз на автомобила. BAIC Off-road Vehicle Co., дъщерно дружество на BAIC, ще сглобява SU7 в новата фабрика на Xiaomi в Пекин. 

Изграждането на завода започна през април 2022 г. и завърши през юни миналата година. Компанията получи лиценз за продажба на SU7 през ноември, като пробното производство стартира през декември. Масовото производство вече е започнало, но все още не е достигнало пълния си капацитет.

В първата си фаза заводът може да се похвали с годишен производствен капацитет от 150 000 автомобила, който ще се удвои до 300 000 през втория етап. 

Лукс от Китай!