Това Bentley комби е едно от само 11 произведени


09 Apr 2024

Когато парите не са проблем, а на пазара няма автомобил, който да отговаря на вкуса ви, винаги има решения. Точно на това е разчитал султанът на Бруней през 80-те и 90-те години на миналия век, когато той и семейството му изхарчват няколко милиарда долара, за да купят повече от 7000 коли. Една от тях е това синьо комби, разказва Motor1.com.

Не, това не е нито Volvo, нито немска машина. Това е Bentley Turbo R, преработено от Robert Jankel Design в семейно и практично комби. На света съществуват общо 11 такива автомобили, като този екземпляр получава и задвижване на четирите колела. Сглобено през 1992 г., шикозното комби носи името Val-d'Isère и е кръстено на регион в Югоизточна Франция, известен със своите първокласни ски курорти.

Легендата разказва, че комбито струва приблизително 12 пъти повече от стандартен Turbo R, което звучи налудничаво, като се има предвид, че обикновеният модел далеч не е бил евтин. Под предния капак е същият 6,75-литров V8 мотор с турбокомпресор и 296 к.с., но тази мощност се изпраща към двете оси, вместо само към задните колела.

Лукс от Китай!