Bentley спира производството на Continental и Flying Spur с V8 за Европа


10 May 2024

Bentley потвърди оттеглянето на своето текущо поколение 4-литров битурбо V8 двигател от моделните линии Continental GT, Continental GTC и Flying Spur. Първите региони, от които моделите ще бъдат изтеглени, ще бъдат Обединеното кралство, Европа и регион MEAI (Близък изток и Северна Африка).

Докато настоящият двигател ще продължи да съществува като част от семейството на Bentayga, краят на производството на гамите Continental и Flying Spur е следващата стъпка от стратегията Beyond100 на Bentley. През 2024 г. всички автомобили на марката се предлагат и с електрифицирано задвижване. От представянето на 4-литровия V8 през 2012 г. досега са произведени повече от 53 000 екземпляра Continental GT, GTC и Flying Spur, оборудвани именно с него.

Последните автомобили Continental GT, GTC и Flying Spur с V8 двигател вече се предлагат в Обединеното кралство, Европа и Близкия изток. Производството трябва да бъде завършено съвсем скоро с окончателни доставки през юни. Вече не можете да поръчате такъв автомобил, но все още има дилъри, при които има наличности.

Много по-добра от предишната?