Bentley измъкна директор на Porsche за свой нов шеф


29 May 2024

Франк-Щефен Уолизер официално ще заеме ролята на нов главен изпълнителен директор на Bentley. Той пристига в британската фирма от Porsche и ще стъпи в длъжност на 1 юни.

След като учи машинно инженерство с фокус върху двигатели с вътрешно горене и технологичен мениджмънт, Франк-Щефен Уолизер се присъединява към Porsche през 1995 г. и оттогава остава верен на марката. През 2010 г. роденият в Щутгарт инженер става цялостен ръководител на проекта, отговорен за разработването на 918 Spyder.

От 2014 г. той изгражда име като ръководител на дивизията на Porsche за моторен спорт, а след това поема управлението на продуктовите линии 911 и 718 в началото на 2019 г. От 2022 г. до напускането си той е главен отговорник за развойната дейност на нови автомобили в марката.

„Подхождам към тази работа с голямо уважение. Продължаващата трансформация на автомобилната индустрия ще бъде основна задача и за Bentley. Задача, която с удоволствие поемаме с екипа ми. Убеден съм, че Bentley ще продължи да налага стандарти в луксозния сегмент и в бъдеще“, каза Франк-Щефен Уолизер.

Най-достъпният пикап у нас?