Как трябваше да изглежда възроденият Ford Capri...


05 Aug 2024

Една от легендите на Ford от близкото минало се завърна съвсем наскоро. Възроденият Capri обаче не е точно това, което феновете очакваха - вместо спортно и ниско купе, клиентите получиха вдигнат електрически кросоувър. Не че в самия него има нещо грешно, но някак си името - според мнозина - не му подхожда.

Решихме да "поправим грешката" на Ford, като помолихме изкуствен интелект да ни нарисува алтернативен съвременен Capri. Зададохме ясно изискване автомобилът да е спортно купе и получихме точно това - ниска двувратка с дълъг преден капак и къси надвеси.

Очевидно, всичко това е само във виртуалния свят, но това пък ни позволява да поспекулираме още малко с колата, която виждате от изображението. Донякъде дизайнът изглежда повлиян от актуалния Mustang, но от друга страна е доста открояващ се, макар и не задължително разпознаваем като Ford още на пръв поглед. 

А под дългия преден капак си представяме актуалния 3-литров V6 турбо агрегат на фирмата, който в Америка се слага на модели като Explorer. Мощността му е около 400 к.с., които чудесно биха подхождали на възроденото спортно купе.

Най-достъпният пикап у нас?