Jaguar няма да продава нови автомобили цяла година


12 Aug 2024

Jaguar остана един от малкото производители, които нямат намерение да се отказват от плана си да продават само електрически автомобили. Това ще стане относително скоро - някъде в началото на 2026 година - но преди този момент да настъпи, британците ще преминат през доста странен период, в който няма да продават нови коли на голяма част от пазарите по света.

В почти всички европейски страни, включително Великобритания, Jaguar ще спре актуалните си представители с ДВГ до края на 2024 година. В началото на 2025 година пък ще бъде пенсиониран и F-Pace, а първите модели от ново поколение се очакват най-рано в началото на 2026 година. Тоест, от началото на 2025 г. до поне първата половина на 2026 г. Jaguar няма да предлага нови автомобили в Европа.

Как ще върви бизнесът тогава? Jaguar е казал на дилърите си да се съсредоточат върху употребявани автомобили и следпродажбено обслужване през това време. Не изключваме възможността дилърите на Jaguar да погледнат и по-сериозно към моделната гама на Land Rover.

Най-достъпният пикап у нас?