Mercedes редуцира производството на S-класа


21 Aug 2024

Никога не сме вярвали, че ще настанат времена, в които търсенето на Mercedes-Benz S-класа ще спаднат. Но ето, че това се случва през 2024 година. През първата четвърт доставките са надолу с 37 процента, като това включва и AMG и Maybach версиите. Нямаме данните за втората четвърт от годината, но изглежда нещата не са много по-добре.

Немците потвърдиха, че ще намалят производството на супер луксозния седан в резултат на намалелия интерес. В интервю за Automobilwoche, говорител на компанията обяви, че S-класата ще се произвежда само на една работна смяна във фабрика 56 в Зинделфинген. Според изданието монтажният завод е бил недостатъчно използван от месеци заради рязък спад в продажбите.

Automobilwoche цитира доставчик на интериорни компоненти, който казва, че намаляването на производството на S-Class е "катастрофа". Промяната към работа на една смяна в съоръжението в Зинделфинген ще влезе в сила след ваканцията през август. Представителят на Mercedes казва, че на някои от работниците ще бъдат възложени други задачи, свързани с производството в завода, където се произвежда и напълно електрическият EQS.

Най-достъпният пикап у нас?