Ford GT ще участва на конкурса за елегантност “Дръстър”

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

17 Sep 2024

На конкурса за елегантност “Дръстър” в Правец ще може да видите едни от най-красивите ретро и суперавтомобили у нас. Сред тях ще бъде Ford GT в рядкото изпълнение Heritage. Най-скъпият Ford има няколко варианта Heritage, посветени на оригинала от 60-те, като все още не знаем кой точно от тях ще дойде в Правец. Цената на добре запазени екземпляри е над 1 млн. лв.

В България има три бройки Ford GT – един гаражен екземпляр от второто поколение с Heritage Livery и две бройки от най-новата генерация, една от които също е с Heritage Livery. През март тази година от Белгия беше внесен третият у нас Ford GT. Автомобилът е версия Carbon Edition, километражът му наброяваше едва 800 км към деня на вноса и е регистриран с номер "В СОВУХ5". Той е част от колекцията на руснак, който живее у нас. Същият колекционер има също Dallara Stradale, Aventador SVJ Roadster, зелен Aventador S и други интересни автомобили.

 

Конкурсът за елегантност “Дръстър” ще се проведе в събота, 21 септември 2024 г., като входната такса е доста солена – 100 лв.

Всяка година в шоуто има автомобили, които за пръв път се представят пред публика в България. Селекцията е изготвена прецизно, а всеки един участник получава индивидуална покана. 

Сред звездите тази година са Porsche 911 RS от 1974 г. и  Mercedes 300 S Coupe от 1954 г. Ще има и забележителни предвоенни модели – Mercedes 170 V Cabriolet A от 1938 г., Buick Viktoria от 1933 г. и Lincoln L от 1928 г.

Много по-добра от предишната?