Bugatti Tourbillon изглежда брутално и без дрехи

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки
  • Шасито е 3D принтирано Шасито е 3D принтирано
  • Схемата показва как седалките в Tourbillon са по-напред, а цялата кола е по-ниска от Chiron Схемата показва как седалките в Tourbillon са по-напред, а цялата кола е по-ниска от Chiron
  • АтмосферниятV16 на Cosworth достава 1000 к.с. АтмосферниятV16 на Cosworth достава 1000 к.с.

03 Oct 2024

Пред вас е чисто новото Bugatti Tourbillon, само че без каросерията. Новата хиперкола на Bugatti изглежда неочаквано секси дори и по бельо. Както виждате, платформата е съвсем нова и напълно различна от използваната при Veyron и Chiron. Което е логично, защото задвижването се нуждае от три електромотора (два отпред и един отзад) в помощ на големия V16.

На снимките виждате също осем радиатора (всъщност не ги виждате, но пет от тях са отпред), като само два се грижат за двигателя с вътрешно горене и охлаждане на страстите на неговите 1000 коня. Сравнително голямата 24-киловатчасова батерия във формата на буквата “Т” трябва да осигурява 60 км изцяло на ток, ето защо е доста по-голяма от тези в повечето хибридни суперколи и е разположена между седалките и зад тях.

Както виждате от схемата, атмосферният 16-цилиндров двигател заема цялото останало място зад седалките, там е и епичната 8-степенна скоростна кутия с два съединителя, а между двете е сместен задният електромотор.

Системната мощност на Tourbillon е 1800 к.с. Ускорението до 100 км/ч отнема 2,0 секунди, а след още три се движите с 200 км/ч. Очаква се максималната скорост да е 445 км/ч.

 

Най-достъпният пикап у нас?