Porsche 918 Spyder ще гони нарушители в Дубай

Porsche 918 Spyder ще гони нарушители в Дубай
17 Nov 2015

Поредният суперавтомобил с полицейска сирена в Дубай е ултимативното Porsche 918 Spyder, от което ще бъдат произведени само 918 екземпляра. Спортният хибриден автомобил е най-новото попълнение в автопарка на органите на реда в Дубай, съобщава местната полиция в официалния си акаунт в Twitter. Машината няма да бъде използвана като типичен полицейски автомобил. Целта й е да впечатлява туристите и да респектира евентуалните нарушители, се казва в съобщението.

Аналогична мисия изпълняват още редица уникални полицейски коли в Дубай, сред които Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, Bentley Continental, Mercedes-Benz SLS, Bugatti Veyron, BMW M6 Gran Coupe, Chevrolet Camaro, Ferrari FF и др. Същият подход прилагат и от най-голямото емирство - Абу Даби. Там обаче предпочитат лукса, като местната полиция използва Rolls-Royce Phantom, както и арабската суперкола Lykan Hypersport.

Колкото до Porsche 918 Spyder, автомобилът представлява суперспортен хибрид, който се задвижва от бензинов V8 двигател и два електромотора. Общата мощност на колата е 887 к.с. Тя спринтира от място до 100 км/час за само 2.8 секунди и може да развива над 340 км/час. Средният разход на гориво при 918 Spyder е едва 3,3 л/100 км, но това надали има голямо значение при начална цена на автомобила от 640 000 евро.

Източник: dnes.bg

Най-добрият в класа си?