В Дубай си купиха регистрационен номер за 13,5 млн. евро

  • Галерия с няколко снимки от търга и няколко от най-скъпите регистрационни табели в света Галерия с няколко снимки от търга и няколко от най-скъпите регистрационни табели в света

13 Apr 2023

В Обединените арабски емирства се проведе търг за необичайна регистрационна табела с номер P 7. Тя беше продадена за фантастичните 55 млн. дирхама, които се равняват на приблизително 13,5 млн. евро. С това сделката влиза в рекордите на Гинес. Купувачът обаче остава анонимен, поне временно, докато папараците не засекат суперколата, върху която ще бъде поставен регистрационният номер. На търга номерът беше монтиран върху Bugatti Chiron, което струва значително по-малко от самата табела. Приходите от търга отиват за благотворителност.

 

Дали рекордната сума скоро ще бъде подобрена? Твърде възможно е. Преди няколко години отново в ОАЕ номерът D 5 беше продаден за 33 млн. дирхама (8,2 млн. евро).

Предишният рекорд на Гинес пък беше за номера “1”, отново в ОАЕ. Той беше продаден през 2008 г. за 52,2 млн. дирхама – 12,8 млн. евро, според днешния курс.

Вижте някои от най-скъпите регистрационни номера в света!

Лукс от Китай!