С любов от Тайван. Fistfighter BMW R nineT от Rough Crafts


11 Jan 2016

Талантливите хора от тайванското мото ателие Rough Crafts показаха Bavarian Fistfighter, тяхната интерпретация на съвременния класически байк BMW R nineT. Резултатът е впечатляващ, а промените са толкова много, че е по-лесно да кажем какво е останало от оригиналния мотор.

Запазен е двигателят, макар че Rough Crafts са сменили капаците на цилиндрите с техни, запазена е и вилката, макар и боядисата, и рамата остава същата. Макар, че RC за махнали задната секция, която BMW серийно произвежда, като демонтируема структура. Спирачките също са оригиналните и с това се изчерпва общото между Bavarian FIstfighter и заводския NineT.

Ателието изтеглили визуалната маса на мотора още по-напред, като реално машината приключва със започването на задното колело. Стилът е типичен за Roug Crafts, с матови черни елементи и детайлни гербове, а маската отпред е асиметрична. Гумите също са допълнителна модификация - заводският Metzeler е сменен с чифт сликове Pirelli Diablo Superbike, а серийният шок отзад е отстъпил място на поръчково изпълнен за RC елемент на марката Gears Racing.

Резервоарът, джантите, изпускателната система... парчетата на Roug Crafts (някой от тях изпълнени по тяхнапоръчка от Roland Sands Design) са почти неизброими и седят чудесно на готиния байк.

 

Първородната Godzilla!