Щракнаха Bugatti Chiron в центъра на София...на 1-ви април.

Щракнаха Bugatti Chiron в центъра на София...на 1-ви април.
01 Apr 2016

Както писахме преди няколко седмици, българин брои 5 млн. лв. за новата 1500-конна хиперкола на Bugatti, която бе представена в Женева. Тогава информацията дойде от в-к „24 часа“ и обиколи интернет за минути. Не бе ясно обаче нито кой е щастливият собственик, нито кога той ще получи возилото си, нито пък какъв цвят ще е колата.

Първата снимка на „родния“ Chiron обаче идва по-бързо от очакваното, което значи че нашенецът явно е положил усилия да бъде сред първите щастливци подкарали наследника на Veyron.

Chiron е заснет на столичната ул. „Оборище“, и по-точно пред бар „FlipFlop“, където често се забелязват луксозни и доста скъпи возила, най-вече заради разположената в близост италианска пицария. Chiron обаче удря тавана по ексклузивност и определено е доста любопитна гледка. Цветовата комбинация на возилото е същата, като на представената в Женева кола, а регистрацията е столична.

Припомняме, че наследникът на Veyron се задвижва от 7993-кубиков 16-цилиндров мотор с W16 конфигурация, подпомаган от 4 турбини и развиващ 1500 к.с. и 1600 Нм. Максималната скорост на колата не е уточнена, но със сигурност тя е над 400 км/ч.

Първородната Godzilla!