Семпла до съвършенство. Yamaha XJR400 от Ellaspede. Галерия


19 Oct 2016

Искате къстъм байк, но сте нов карач, трябва ви нещо, което да не е един милион кубика и да не струва толкова в евро или лева. Yamaha XJR400 може да бъде вашия мотор, добра база, която да се пипне за не много пари и да се получи нещо такова.

Таковата нещо в случая е пипано в Австралия, от Ellaspede, и то доста добре. „Моделът е вносен за страната ни, логично, и няма много такива в добро състояние. Отне ни време, докато намерим читав байк,“ казват от ателието. „Нашият клиент Матьо обаче успя да намери, карахме го, харесахме го и започнахме да обсъждаме възможностите.“

Седалка с гърбица и огледала в края на кормилото, това бяха задължителни елементи в списъка. Матьо е искал да запази възможността за возене на пасажер, а под въпросната седалка се виждат дискретни модификации на рамата.

Acewell уред отпред, по-ниско разположен фар, нови мигачи и LED стоп, този мотор не се нуждае от много, за да се превърне в стилен кафе рейсър, макар и от по-малък калибър. Öhlins шокове отзад и Yamaha XJR400 е заспала в този прекрасен мотор.

Лукс от Китай!