Yamaha показа първото си е-колело с пълно окачване

  • Yamaha показа първото си е-колело с пълно окачване

02 Aug 2020

Американското подразделение на Yamaha представи първото електрическо колело на компанията с пълно окачване. YDX Moro идва с разработен от Yamaha мотор PWX-2, 500-ватова батерия и 160-милиметров ход на окачването, в комплект с 27,5-инчови гуми.

Yamaha е поредният производител на мотори, който влиза в сегмента. Явно производството на е-колело се нуждае от много опит и умения в областта на електромоторите, защото почти всички компании използват подизпълнители. За разлика от тях Yamaha разработва всичко по задвижващата система без помощници.

Електромоторът за планински колела на Yamaha бе представен преди около година и е второ поколение - съществено развитие спрямо предшественика си. 500-ватовата батерия изглежда малка в сравнение с конкурентите, но не за всеки ден в планината ни трябва пробег от 100 км с едно зареждане. Още повече, че при Yamaha батерията е разположена сравнително високо в рамката и по-голяма батерия щеше да доведе до още по-висок център на тежестта.

Засега Yamaha не предоставя повече детайли, но виждаме, че YDX Moro ще се предлага с компоненти SRAM/Rockshox и спирачки Magura. Няма и яснота дали колелото ще се предлага в Европа.

 

Лукс от Китай!