Lexus LC 500, тунингован още преди да... съществува. Харесваме този 525-конен V8


03 Nov 2016

Ситуацията с този жълт Lexus LC 500 е точно такава. Автомобилът е дело на Гордън Тинг, човекът работил и по предпроизводствения прототип Lexus LC 500 Coupe, който бе представен в Детройт през януари (червената кола на снимките). Интересното в случая е, че LC 500 все още не съществува в напълно серийно изпълнение, което да послужи за база на тунинг проекта. Това е довело до логичното използване на предпроизводствената кола, нещо което далеч не е обичайна практика.

Купето изглежда страхотно, а това че се задвижва от 5-литров атмосферен мотор, само може да ни радва. Чист и натурален. Тук обаче двигателят е разпробит до 5,6 литра, а мощността му е повишена от (пред)заводските 467 коня на 525. Реално, тези коне са доста под лимита на 2UR-GSE мотора, така че в бъдеще може да очакваме доста по-брутални „злоупотреби“ с мощността.

Какви са промените по екстериора? За сравнение сме пуснали снимки и на колата на която е базиран жълтият приятел. Най-очевидна е жълтата боя, която всъщност не е боя, а фолио в цвят Avery Dennison Gloss Yellow, арките на калниците са получили раздувки, отпред е пипната муцуната, а отзад дифузьора. Джантите са 22-ки HRE Performnace, а зад тях виждаме Brembo спирачки.

Все още няма снимки на интериора, но знаем че той е издържан в GT3 стил. Монтирани карбонови Sparco седалки, рокейдж и пожарогасител. Колата е готина, както и базовия автомобил. Наистина очакваме с нетърпение да видим серийната кола на живо, а защо не и да я покараме. Четете ли това, Lexus България?

Първородната Godzilla!