Самочувственото Liberty Walk Ferrari 458 Italia. И малко предистория за трите ауспуха. Галерия със самочувствие


06 Nov 2016

Галерията съдържа 14 кадъра на Ferrari 458 Italia, щедро разширена от японското ателие Liberty Walk. Колата изглежда страхотно. Негативен камбър на колелата, раздуди калнични арки с видни нитове – което е нещо, като запазена марка за Liberty Walk, въздушно окачване свалящо колата буквално до земята и преден „нож“, окачен с три разпънки. Тази японска Italia определено хваща окото.

Но, неслучайно сме сложили заглавна снимка на задницата на колата, защото искаме да да вметнем предисторията на трите цеви на Italia. Тройната изпускателна система не е дело на LW, а си е заводско изпълнение, което не е първото за Ferrari. И, няма да проследяваме историята назад до девето коляно, но ще споменем къде също може да се огледате в три крайни тръби – F40.

Йеп, без съмнение най-култовия модел на Ferrari бълва CO2 в атмосферата именно през три отвора. При него обаче двете крайни тръби са с елипсовидна форма, но идеята на Italia е взаимствана именно от Ferrari F40. Повод, който ни припомня силното (също японско, както е и LW изпълнението в тази галерия) видео на 40-ката, която пори снежни склонове.

Първородната Godzilla!