Ключът на струващото над 5,6 милиона лева Bugatti Veyron Rembrandt, е абсолютно същият, като на Skoda Fabia. Най-детайлното видео за Veyron, което някога ще гледате. И галерия


14 Nov 2016

Някак си не е честно да изсипете една торба с пари, в случая 3,1 милиона долара, за толкова се продава тази карана кола, и да получите пластмасов ключ, който е ааабсолютно същият, като този, който ще получите за около 10 хил. лв. с някоя доста употребявана Fabia. От VW не са се престарали ама никак, като единствено са си направили труда да сменят металното „хапче“ на дистанционното с емблемата на Bugatti.

Още повече, когато колата е специално издание на модел, който и без това е епичен и като никой друг. И оооще повече, когато това специално издание е посветено на човек като Рембранд, световно признатият скулптор, който в случая носи фамилията Бугати. В салона дори има репродукция на негово произведение, изобразено между двете седалки, а ключът от Fabia явно е достатъчно достоен за това истинско състезателно бижу.

Но! Спираме с хейта, защото колата като цяло е доста специална, без значение дали е Rembrandt Bugatti. Изданието е базирано на Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, задвижва се от 8-литров W16 с четири турбини, 1200 коня и вдига точно 408,84 км/ч. със свален покрив, което го прави най-бързия роудстър в света!

Конкретният автомобил се намира в Калифорния, реновиран е и се продава за 3,1 млн. долара. Колегите от carbuzz.com са получили достъп до нея и са направили най-обстойното демо видео на Veyron, което някога сме гледали.

Първородната Godzilla!