Новият Ford Fiesta WRC е брутален. Развива 380 коня и плаши децата. Галерия 18+


13 Dec 2016

Вижте го само! Малка, скромна, Fiesta… ама друг път. M-Sport са получили чисто новия хеч, за да го превърнат в рали звяр с двойно предаване, 1,6-литров 4-цилиндров турбо мотор и 380 коня. Трансмисията е 6-степенна секвенциална, като мега Fiesta-та си има и активен централен диференциал.

Но, техническите параметри като, че ли остават за десерт, с тази жестока визия. Задният дифузьор изглежда сякаш може да скубе асфалта на чимове. Кой ще кара? Френско момче на име... Себастиан Ожие, човекът който през миналата година летя с VW Polo WRC.

А ето какво казва шефът на М-Sport, Малкълм Уилсън: „След като карах тази кола, мога откровено да заявя, че това е най-изумителната която сме правили някога. Движи се страхотно и изглежда абсолютно сензационно.“

Понеже ние не сме карали колата, няма как да сме убедени за първите твърдения, но за последното сме абсолютно съгласни, което ни кара да вярваме и за останалото в кавичките. Може да сравните колата със серийната Fiesta, която излезе едва преди броени дни.

Първородната Godzilla!