Lexus LC 500 е най-епичният модел след LF-A. V8-макът идва с 10 скорости. Респект и обилна галерия


22 Dec 2016

Вижте го само. Прекален? Дори и да е така няма как де отречем смелостта на Lexus, a на живо колата ще е още по-епична. Браво Lexus, че се имате топ*ите да пуснете такова нещо в серийно производство. Галерията съдържа почти всички прес снимки на хобридната версия, като нехибридния V8-мак изглежда по същия дързък начин. Обърнете внимание на всеки един елемент, заслужава си.

Lexus LC 500 идва в две версии, и двете със – ура! - задно предаване. Може да сложим и още е едно ура! за чисто бензиновата модификация, в която работи 5-литров (трето ура!), атмосферен – УРА! - V8 - идеееаално – мотор с 471 к.с. и 540 Нм. Както казахме, той задвижва задната ос, а скоростната кутия е автомат със 10 степени. Десет степени, супер. Ускорението до сто става за около 4,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Хибридъдт, който виждате в галерията е не по-малко интересен. При него Lexus използват система, която наричат Multi Stage Hybrid, състояща се от ел. мотор с малко под 180 коня и бензинов V6. Комбинираната мощност е 354 к.с., а ускорението на това еко купе от 0-100 става за 5,2 секунди. Минус? Мммм, може би CVT трансмисията, която е супер за бързи крузизи, но не и за динамична смяна по серпентини. Без значение, не се съмняваме в компетентността на японците в техническо отношение, още повече когато става въпрос за хибриди.

Интериор? С множество адски яки детайли, като например – обърнете внимание на – лостчето за отваряне на вратите, което изглежда като малка скулптурка. Огледалото е без рамка, а материалите имат екзотичен вид. Браво Lexus! Нямаме търпение да видим колата на живо, както и да я караме! По възможност, нека да е с 5-литровия V8.

Първородната Godzilla!