Rezvani Beast Alpha с 500 коня, мотор Honda и шаси от Lotus. И уникални врати. Галерия и видео

  • Галерия 28 кадъра Галерия 28 кадъра
  • Галерия 28 кадъра Галерия 28 кадъра
  • Галерия 28 кадъра Галерия 28 кадъра
  • Галерия 28 кадъра Галерия 28 кадъра
  • Галерия 28 кадъра Галерия 28 кадъра
  • Галерия 28 кадъра Галерия 28 кадъра

15 Jan 2017

Не сте чували за Rezvani? Калифорнийска марка основана от Ферис Резвани, който е работил за Aston Martin, Ferrari и компания, която разполагаше с един единствен модел. Това бе Beast, базиран на британското „бързо скеле“ Ariel Atom открит автомобил с 500 коня, след това направиха скопена версия с едва 300 коня и име разширение на името Speedster, а това е третата им кола.

Третата и безспорно най-добрата. За разлика от предните две с части от Atom, Rezvani Beast Alpha е базирана на шаси от Lotus, което е автоматична гаранция за супер управление. Двигателят пък е взет от Honda, с обем 2,4 литра, турбо и 500 к.с. Вързан е за 6-степенна механична кутия с близки предавателни числа и задвижва задните колела. Alpha де факто е купе версия на Beast, но с много по-добро шаси и купе изработено от карбон.

И вижте тези врати. Rezvani ги наричат ‘SideWinder’ (американците имат такива ракети въздух-въздух), а системата за отваряне позволява „много по-компактен размах“ и съответно удобство при по-тесни пространства. Нещо, което не ни интересува, важното е че изглеждат супер ефектно, а това ни е достатъчно.

Интериор? Семпъл, но същевременно с доза лукс, кожа, тънки обхващащи седалки и дигитални уреди. Централният дисплей пък дава всякакъв вид инфо в стил Nissan GT-R, а опционално може да си поръчате карбонов пакет. Динамика? От 0-100 за 3,4 секунди и 286 км/ч, добри цифри дължащи се на комбинацията от 500-те Honda коня и 884-те кг маса на колата. Цената? Започвала от „едва 200 000 долара...“

Ако обаче не държите на тези фенси врати и сте окей с „едва“ 380 коня, може да подкарате кола на хората създали шасито на Beast, като например този Lotus Exige Race (кликнете на снимката, която реално е на версията Sport).

Първородната Godzilla!