Един ужас за традиционалистите: Dino 246 GTS с V8 и джанти от F360. Галерия и историята

  • Прекрасна галерия с 21 снимки. Прекрасна галерия с 21 снимки.

06 May 2019

Попаднахме на този уникален автомобил в petrolicious.com. Първо ни привлякоха снимките, тяхната чистота и начин на изпълнение, както и това което видяхме на тях. Казахме си „Супер, яко заснето Dino“, след което видяхме V8 мотора и джантите о F360. Еклектика? Ужас за пуристите? Второто може и да е така, но това Dino е създадено с една единствена цел, да бъде колата-мечта на един човек.

И този човек се казва Кевин, британец, който се занимава с реставрация и който очевидно не винаги държи на оригиналността в смисъла на това колата да бъде запазена в стоковия вид. Иначе, какво по-оригинално от Dino, чийто 2,4-литров V6 е оставен в работилницата за да бъде заместен от 3,2-литров V8 от Ferrari 328. Дроселите пък са от 355, кутията на въздушния филтър е изработена от карбон, както и капакът на самия моторен отсек. Приказка.

Или, както казахме, ужас за заклетите традиционалисти, който ще станат още по-бесни, когато разберат бъдещите планове на този британец. Кевин не възнамерява да приключва дотук, той възнамерява да пипне окачването с по-корави щанги, да сложи по-добри гуми и... електрическа кормилна рейка. Хах! Но, ако това може да бъде някакво успокоение за същите тези „класици“, Кевин пази всички оригинални компоненти на колата, така че да може да я върне в напълно заводски вид. Ако му се наложи по някаква причина.

Как изглежда в напълно оригинален вид този модел може да видите, ако кликнете на това Dino 246 GTS, което е доставено чисто ново на мениджъра на „Лед Цепелин“ Питър Грант, през 1973 година.

 

Много практичен и интересен!