Що за автомобил е новият Opel Crossland X? Галерия и няколко отговора

  • Галерия от 6 снимки. Галерия от 6 снимки.

19 Jan 2017

Opel Crossland X e най-новият боец на немците от тяхната засилена SUV офанзива, идва след Mokka X, а до края на годината ще се появи и по-големият Grandland X. И, може би не може да прецените от снимките, но Cross-ът е по-малък от Mokka X, всъщност е със 16 см по-къс от Astra. По-висок е от хеча с 10 см и реално ще хапе от баницата на Renault Captur и Peugeot 2008. Crossland X е съвместен проект с PSA и седи на същата платформа, която ще бъде подложена под следващия C3 Picasso на Citroen.

Дизайнът? Може би не на всеки ще допадне преливащият в стоповете покрив със завършек в стил Opel Adam, но като цяло колата е свежа, фаровете са готини и могат да бъдат LED. Вътре няма изненади, типично Opel-ско табло с новия 8-инчов тъч (отново, както с LED-овете, тези неща се доплащат), който работи супер – пробвали сме го при Corsa и Astra -, а също опционално може да се специфицира и хедъп дисплей. Що се отнася до моторите, обичайната гама от 3- и 4-цилиндрови мотори е на линия, с ръчни и автоматични скорости.

Opel набират сила, а новата Insignia Grand Sport е очертава като доста любопитен автомобил. Кликнете на снимката за галерия на новия най-голям модел на марката.

 

Първородната Godzilla!