Ferrari Enzo e един от най-яките модели на марката. Това е положението. Галерия с още две коли

  • Галерия с 30 снимки. Галерия с 30 снимки.

06 Feb 2017

С още три дори, но акцентът е именно върху това червено Ferrari Enzo. Кръстен на г-н Ферари, този модел бе най-върховият правен от кончетата, с поразяващи, не само за времето си, статистики. Задвижван от 6-литровия Typo 140 B V12 атмосферен мотор с 660 к.с. и 675 Нм, развъртащ се до блажените 8200 об/мин. Ускорение от 0-100 км/ч за под 3,7 сек и максимална скорост 350 км/ч. Вижте го само как изглежда, дизайн дело на... японец г-н Киойуки Окуяма. Кен, както се представя той извън Япония е изваял формите на Enzo докато е работил за Pininfarina, а сега си има собствена компания за индустриален дизайн. И Enzo в портфолиото си. Стабилно.

Ferrari правят 400 броя межди 2002 и 2004 г., а производството на хипер дериватите FXX и FXX Evoluzione продължава съответно до 2007 и 2009 г. В момента в mobile.de се продават едва 10 броя, като най-евтиното е малко под 2 милиона евро. Най-скъпото пък е черно, на едва 2000 км и струва 2,7 милиона.

Но, към галерията. Тя е доста обилна, дело е на уважавания от нас фотограф Марсел Лех и включва още няколко интересни коли, за цвят, буквално и преносно. Първо ще видите контрастно жълтото Ferrari 458 Speciale, а към края ще се порадвате на Merc-McLaren SLR (като този на Алесандро Дел Пиеро, горе, кликнете на снимката за глерията) и Porsche Carrera GT. Вторият автомобил е един от любимите ни за всички времена (снимката горе, кликнете на нея за галерия на колата и интересните факти около нея).

След като разцъкате обилно сесията на Enzo & Co., може да се метнете и на това Maserati MC12 Corsa, което е базирано именно на 6-литровото „конче“ (кликнете на колата за галерията).

Първородната Godzilla!