Dodge Durango SRT e мощен 475 коня и може да засили 6 човека до 100 за 4,6 секунди. Галерия и инфо

  • Dodge Durango SRT e мощен 475 коня и може да засили 6 човека до 100 за 4,6 секунди. Галерия и инфо

08 Feb 2017

„Най-бързият и способен американски SUV с три реда седалки...“, казват от Dodge и сме склонни да вярваме. В масивното купе на Durango SRT влизат шест възрастни, а под големия колкото маса за тенис преден капак е пъхнат 6,4-литровият HEMI V8, който стоварва 475 к.с. и 640 Нм на четирите колела. За да е по-спортно усещането за половин дузината хора вътре обаче, системата хвърля 70% на задния мост (при избран режим Sport Mode), така че Durango SRT става и за глупости. Що се отнася до трансмисията, тя е познатият 8-степенен автоматик ZF, към който целия свят няма забележки. При споменатия спортен режим кутията сменя предавките за 160 милисекунди. Супер.

Но, не се подвеждайте по щатския вид на едрогабаритното возило, Durango SRT не е недодялан великан, а разполага и с умни парчета техника. Като например с цели седем режима на каране, активни амортисьори и 380-милиметрови предни дискове с Brembo апарати с 6 бутала. Отзад дисковете са 350-ки с 4-бутални апарати, а гумите също са италиански: Pirelli Scorpion Verde с размери 295/45ZR20, като може да се поръчат и по-спортните P Zero обувки. Вътре също няма да ви липсва нищо, табло обвито с кожа, планки за предавките на волана и типичната за SRT-тата червена кожа ‘Demonic Red Laguna’.

Казахме, че е бърз, но колко точно? Статистиките за спринта на четвърт миля са доста любопитни: Durango SRT покрива 400-те метра за 12,9 секунди. За сравнение новият супер Ford GT го прави за 10,8, а 911-ката на Porsche с PDK кутия за 11,9 секунди. Данните идва от Националната Хот Род Асоциация, така че кои сме ние, че да спорим. Любопитно ни е какво ще се случи, когато тексаските откачалки от Hennessey решат да го пипнат. Ето какво направиха с Challenger – направиха го 1000+ коня (кликнете върху снимката за историята).

Много практичен и интересен!