Ford GT развива поне 348 км/ч. По-бърз е от Porsche 918 Spyder. Още снимки и инфо за колата

  • Галерия от 18 снимки. Галерия от 18 снимки.
  • Шест снимки на таблото + още толкова на колата. Шест снимки на таблото + още толкова на колата.

15 Jan 2017

Ford стартираха производството на суперколата съвсем наскоро, но марката все още крие официалните данни за динамиката. Ето обаче, че имаме вече снимка на таблото със скоростна цифра. Стойността е в мили час, а показанието 216. Тоест, можем да заключим, че Ford GT развива поне 216 мили в час, което прави 348 км/ч. Това значи с няколко км/ч отгоре над максималната скорост на Porsche 918 Spyder (340 км/ч).

Още малко готини факти за колата. Воланът е вързан за хидравлична система – ура! В днешно време всички волани станаха електрически, но Ford реши да запази истинското усещане с хидравликата. Бра-во! Освен това, хидравликата на волана ползва същата помпа, която захранва и системата на регулируемото окачване. Супер.

Ford GT разполага с общо 5 режима на каране: Normal, Wet, Sport, Vmax и Race. При Vmax колата кляка с 50 мм и прибира крилото за да намали съпротивлението (подобно на Bug Veyron), а при Race купето също се спуска, но крилото остава в позиция да доставя онова нещо, което наричат ‘downforce’.

Припомняме, че Ford GT се задвижва от 3,5-литров битурбо V6 развиващ „над 600 к.с.“, достатъчни за ускорение от 0-100 за „около 3 секунди“. Tрансмисията е 7-степенна с два съединителя, вратите се отварят нагоре, а седалките са завинтени за пода: това което се мести за настройка е блокът с педалите и волана.

След като разгледате галерията горе, може да се върнете 14 години назад с този GT долу, който е най-бавният правен някога. Вдига 8 км/ч... Кликнете на снимката и ще разберете защо.

Първородната Godzilla!