Месингов череп, ръжда и кожа. Този Jeep Wrangler от Vilner е суров и брутален. Галерия и инфо

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

09 Feb 2017

Когато чуете „кожен салон“ не си представяте такова нещо. Интериорът на тази кола е толкова суров, че може да се замислите дали не се намирате в някое сарашко ателие. Но точно това е идеята на този Jeep Wrangler Hunting Unlimited, да бъде суров. Растително-дъбният телешки бланк покрива почти всичко, като само седалките са в по-мека винтидж кожа ‘Оld Тobacco’ (подобна на тази на Morgan-a, кликнете на снимката долу), казват от Vilner. Резултатът е силен контраст, материалите изглеждат груби, а воланът захабен. Последното е било специално изискване на клиента, който е запален ловец и... скулптор.

Именно по повод професията на собственика Vilner China (разположеното в Пекин ателие на българските творци) изработват „топката“ на скоростния лост: ръчно изваян от плътен месинг череп. Лостът изглежда доста брутално и се вързва ефектно с цялостния груб облик на колата. Метални обкови от същата сплав са получили и безелите на въздуховодите, както и дръжките на вратите вътре.

Екстериорът не е пропуснат, въпреки че Wrangler и без това си изглежда достатъчно суров. Не и за клиента обаче: Vilner са вдигнали колата на елементи Fox, качили са я на 37-инчови гуми за скално лазене BFGoodrich Krawler T/A и са завинтили мощна лебедка Warn отпред. И са свалили боята до метал, докато автомобилът не е хванал ръжда, след което са спрели процеса и са го запечатали с лакове. Фина Напа? Тук всичко е дебела телешка кожа.

Jeep Wrangler Hunting Unlimited е доста брутален проект на Art Studio Vilner, който е в пълен контраст с един от най-забележителните интериори на ателието за изминалата година, този на Merc-AMG S 63, също покрит с десетки квадрата кожа, но в другата крайност – фината. И докато във Wrangler може да газите с кални кубинки, то в тази S-ка е по-добре да се събуете. Махнете си обувките и кликнете на тази снимка за изумителната галерия.

Първородната Godzilla!