Тази фотосесия с мощния 647 коня Ford GT е брутална. Колата е едва 10-ата сглобена досега. Галерия и инфо

  • Брутално яка галерия с 20 снимки. Брутално яка галерия с 20 снимки.

22 Feb 2017

Колата на снимките е шаси №10, така че това е един от първите произведени въобще екземпляри на новия супер Ford. А фотосесията е дело на хората (или човекът, не сме сигурни) от BetebetweenTheWhiteLine, които уточняват, че за стълба за високите кадри са ползвали Ford F150. Резултатът е дооооста изпипани снимки, които ни карат да мечтаем още повече да подкараме новия GT.

Припомняме, че Ford GT се задвижва от 3,5-литров битурбо V6 развиващ 647 к.с., достатъчни за ускорение от 0-100 за „около 3 секунди“. Tрансмисията е 7-степенна с два съединителя, вратите се отварят нагоре, а седалките са завинтени за пода: това което се мести за настройка е блокът с педалите и волана.

Режимите за каране са общо 5: Normal, Wet, Sport, Vmax и Race. При Vmax колата кляка с 50 мм и прибира крилото за да намали съпротивлението (подобно на Bug Veyron), а при Race купето също се спуска, но крилото остава в позиция да доставя онова нещо, което наричат ‘downforce’. Максималната скорост? Ами, 350 км/ч, което значи точно колкото на Lambo Aventador SV, задвижван от атмосферен мотор с двойно повече цилиндри и 3 литра по-голям работен обем. Подходи. 

В галерията на GT ще мернете и предходното поколение, в готиното изпълнение Heritage Edition. Наскоро бе продаден точно такъв, при това на едва 5 мили пробег. И за 100 000 долара повече от цената на новия GT, който виждате в тази галерия (кликнете на цветната кола долу за нейната история и снимки).

Първородната Godzilla!