Майкъл Дънлоп сменя BMW със Suzuki за ТТ на о-в Ман. Ирландецът ще кара GSX-R1000R. Галерия и инфо

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

23 Feb 2017

Майкъл Дънлоп, 13-кратен победител в най-опасното и вълнуващо мотоциклетно състезание на планетата, което е учудващо че все още съществува (заради което сме супер щастливи), си има нов отбор. Миналата година Дънлоп потроши рекорда на острова със своето Hawk Racing BMW S 1000 RR, завъртайки една от шестте обиколки на Senior TT със средна скорост 133,962 мили в час. Което прави точно 215,59 км/ч средна скорост или 16 мин и 54 сек за обиколка. Като имате предвид, че тази една обиколка е с дължина 60 км... Кара доста бързичко.

За тази година обаче Майкъл Дънлоп се е договорил с Bennetts Suzuki, за които ще кара новия GSX-R1000R, както на о-в Ман, така и в още няколко състезания от календара на шосейните гонки. Дънлоп се състезаваше с BMW S 1000 RR през последните три години, като през 2015 предизвика скандал, след като бе подписал с Milwaukee Yamaha за да кара тогава новата YZFR1, но поради проблеми с мотора Майкъл обяви, че оставя отбора и се присъединява към BuildBase BMW за състезателната седмица. Решение, направено в последния момент, което падна като бомба в средите.

TT-то тази година се очертава още по-интересно. Освен, че Дънлоп си има нов отбор моторетка, Джон Макгинес също има нов байк, Honda CBR1000RR Fireblade SP2, а още по-любопитното е, че Гай Мартин се завръща за Tourist Trophy, именно в отбора на Honda и Макгинес. Гай се беше отказал от шосейните мотоциклетни състезания, след много тежко падане в Ulster GP през 2015, но ето че героят от МЕГА ФИЛМА „TT3D: Closer To The Edge“ е отново в играта. При това не само отново в играта, а с най-силния тим и съотборник за който Гай някога е карал. Супер.

Тазгодишните Tourist Trophy състезания на о-в Ман ще се проведат между 27 май и 9 юни, като дотогава ще следим и ще ви запознаваме с всичко ново покрай това епично събитие. Разгледайте галерията на Майкъл горе, след което и предлагаме да изгледате видеото заснето от борда на неговото BMW S 1000 RR, от въпросната рекордна обиколка, за да си припомните (или разберете, ако не знаете) какво е да си топ състезател на о-в Ман. Искат се големи топки. Приятно гледане.

Много практичен и интересен!