Това е Nicolai ION-G19 QLFLINE, колело което струва точно 13 688 лв. с ДДС. Галерия и инфо

  • Галерия от 17 снимки. Галерия от 17 снимки.

23 Feb 2017

13 бона за колело звучат безбожно много за повечето от нас. А това е 13 600+, и то с немското ДДС от 19%, там в Германия, така че крайната му цена у нас вероятно ще е над 14 хилки, без да слагаме надценката на търговеца. Но, без значение точната цена, колелото си е скъпооо. И е най-новия топ модел 2017 на немската фирма Nicolai, чието име не звучи никак немско.

Nicaolai ION-G19 QLFLINE търкаля 27,5-инчови колела, ходът на задното окачване е 190 мм, а отпред е 203. И в двата края работят компоненти Fox, като масата на целия велосипед е доста добрите 16,2 кг, което е повече от добре за първокласна DH машина. Иначе, само рамката без задния Fox Float X2 тежи 3,8 кг, идващи с 5 години гаранция. Не лош период за толкова скъп байк.

Обърнете внимание как рамката е фрезована навсякъде където може, за да се свали и последният излишен грам, без да се правят компромиси със здравината. Компромиси няма в останалата окомплектовка. Hope Tech 3 E4 спирачки с 203-милиметров ротор отпред и 200 отзад, карбоново колче на същата марка от която идват и шините с главините, а касетата и задвижването идват от Sram. Готин и доста скъп байк, чиято пълна спецификация може да намерите тук.

И след като разцъкате педантично изработения ION-G19 горе в галерията, може да скочите и на материала за шестте най-добри актуални DH колела, като кликнете на този Specialized S-Works Demo 8.

Първородната Godzilla!