Марк Хигинс потроши своето Subaru WRX STI в улей за бобслей. Галерия и видеo

  • Галерия от 7 снимки. Галерия от 7 снимки.

18 Mar 2017

Преди около седмица публикувахме любопитна снимка от Facebook страницата на Марк Хигинс, която мек казано загатваше за нещо интересно. От описанието ставаше ясно, че мястото е Сейтн Мориц, Швейцария, а самата арена на действие – улея за бобслей. Трасето е най-старото за този спорт в света, отворило още през 1904 година и е единственото в света, което не се заледява чрез сложни амонячни системи, а си е напълно естествено.

Напълно естествено е било и за Марк и екипа на Subaru да се пробват да го пуснат с колата. Резултатът виждате както на някои от снимките, така и от видеото. Ясно е че е рекламно, принципно очаквахме по-добър монтаж, но пък това което ни харесва е, че от кадрите личи всъщност колко не гладко е минало всичко. Просто седи естествено. Марк удря колата на няколко места, в това число и по тавана (това синьо STI пък е обновената серийна кола, кликнете на нея за инфо).

Което съвсем не се дължи на неспособностите на Хигинс. Той е един от любимите ни състезатели и човек държащ рекорда за обиколка на остров Ман с кола (пак Subaru със 600+ коня, кликнете на тези думи за видеото). А по-широка популярност Марк придоби при по-ранен опит за рекорд на Ман от 2011-та, с по-старата Impreza, когато овладя колата при... ситуация със около 150 мили в час... Ситуация, която Хигинс коментира непосредствено в колата, като „Един от най-големите моменти в живота ми...“ Това видео тук долу е именно от него, гледайте го задължително.

Лукс от Китай!