Essence Motocycles ‘e-raw’ е ел. мотоциклет с дървена седалка, който ползва телефона ви за километраж. Галерия и инфо

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

30 Mar 2017

Не само седалката е дървена ами и това, което по принцип би следвало да бъде резервоара на мотора. Ако байкът се нуждаеше от бензин от какъвто няма нужда: вместо това ‘e-raw’ радва със супер семпла „въздушна“ конструкция от дърво, алуминий и стомана. Öhlins окачването в двата края контрастира приятно с резервоаро-седалката, която е изработена чрез традиционни техники за производство на сърф дъски. Спирачките са Beringer, колелата 17-ки Excel, а кормилото Renthal.

Задвижването е интересно. Електромоторът е с мощност 80 кВт (което е малко под 110 к.с.), максималният въртящ момент е 180 Нм, а капацитетът на батерията е 10,1 кВтч. Тя е достатъчна за приличния пробег от 180 км, а масата на байка също е разумна: 167 кг, които си остават постоянни независимо от заредеността на машината (за разлика от бензиновите, които олекват с карането). Максималната скорост не е висока, 155 км/ч, но ускорението от 0-100 км/ч става за 3,5 сек.

Essence Motorcycles ‘e-raw’ няма собствен километраж, на който да гледате скоростта на движение, вместо това има станция за мобилен телефон изпълняващ ролята на контролния инструмент. Цената? Не е малко, 55 000 евро за бройка, като французите от Essence възнамеряват да произведат едва 10 екземпляра, всеки след поръчка. Струва ви се скъп и бавен? Кликнете на този Mugen Shinden Roku, машината на Гай Мартин и Макгинес за тазгодишното TT Zero. Моторетката е 161 коня и е най-технически съвършения ел. мотоциклет на планетата.

Много практичен и интересен!